Beelddenkwinkel

Onderwijsmaterialen voor thuis, op school of in je praktijk

Waar gaan jullie mee aan de slag?
Over de beelddenkwereld

Leren door te doen

Kinderen leren het meest als ze spelend en onderzoekend mogen leren. In de beelddenkwinkel vind je onderwijsmaterialen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen met een visueel-ruimtelijke leerstijl (beelddenken). Alle materialen zijn met zorg ontwikkeld en uitgebreid getest door kinderen en hun ouders. Inmiddels worden de leermiddelen ook door veel kindercoaches en scholen in Nederland en België gebruikt. Bij alle materialen gaat het om het ontdekken van logica en verbanden. Kinderen worden uitgedaagd om gebruik te maken van al hun zintuigen en hun talenten die voortkomen uit de activatie van de rechter hersenhelft.

Wat maakt de producten succesvol?

Beelddenken en rekenen

Leren door te doen

Kinderen leren tellen en rekenen door te doen. Het hele lichaam doet mee met het uitrekenen van sommen. Met (gekleurde) vloerkaarten leren kinderen gevoel krijgen bij + en -. Ze maken de stappen niet alleen op papier en in hun hoofd maar ook op de grond. 

Beelddenken en leren

Aan de slag zonder voorkennis

Als je jouw kind wilt helpen om bepaalde lesstof onder de knie te krijgen, denk je vaak dat jij dit zelf niet kunt. NIets is minder waar. Met de materialen van de beeldenkwinkel hoef je zelf geen meester of juf te zijn. Ieder product wordt geleverd met een handleiding en concreet stappenplan. 

Eigen logica ontdekken

Met de onderwijsmaterialen worden kinderen gestimuleerd om op eigen tempo logica en patronen te ontdekken. Door de vrolijke kleuren en materialen krijgen kinderen zin om aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de polsbandjes (+ en -) die kinderen helpen bij het 'voelen' van plus- en minsommen.

Automatiseren tafels beelddenken

Gebruik maken van talenten

Kinderen met een visueel-ruimtelijke leerstijl (beelddenken) hebben een unieke gave. Ze zijn in staat om beelden tot in detail te herinneren. Deze gave wordt gebruikt bij het aanleren van de tafels. Hang de afbeelding op of ga samen actief aan de slag. Bijvoorbeeld door het afdekken van antwoorden met magneten.

Eenvoudige uitleg met beeldmateriaal

Wat is een kwartier? En waar komt het woord vandaan? Veel kinderen krijgen niet helder waarom ze iets leren of waarom iets zo heet. De onderwijsmaterialen vertellen een verhaal aan kinderen met beeldmateriaal waarbij ze alle informatie als geheel en beeldend te zien krijgen met duidelijke uitleg.

Rekenen met gewcihtsmaten

Alle ezelsbruggetjes bij elkaar

Het metriek stelsel en omrekenen van maateenheden. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Bij de ontwikkeling van de onderwijsmaterialen proberen we alle informatie en rekenstrategieën die nodig zijn te verwerken in een overzicht. We laten zien hoe één gram eruit ziet of hoe lang één hectometer is. 

Direct aan de slag

Beelddenken en klokkijken

Leren klokkijken

Leer kinderen in 'no time' klokkijken met deze speciale kinderklok (educatieve klok) met gratis handleiding. In diverse kleuren en afmetingen. Bij iedere klok wordt een gratis handleiding meegeleverd t.w.v. €8,95. 

Leer rekenen met het 100-veld

Leren rekenen

Een compleet pakket om kinderen op een beeldende en bewegende manier te leren tellen en rekenen. Met de gekleurde vloerkaarten leren kinderen welke getallen samen 10 vormen. De gekleurde polsbandjes (+ en -) helpen kinderen 'voelen' welke kant ze op moeten bij het optellen en aftrekken. Als kinderen eenmaal gevoel krijgen bij het rekenen kunnen ze de stap gaan maken naar het rekenen met het 100-veld. Maak samen sommen tot 10, 20 en 100. Laat kinderen zelf de logica ontdekken. Vanaf groep 3.

Hoe leer je de tafel van 8

Tafels 'opslaan'

Tafels opslaan als een planetenstelsel. Van een concept tot placemats en tafelkaartjes. Kinderen leren de tafels en deeltafels door ze op te slaan als een plaatje. De tafels zijn te bestellen als placemats, bladen en kleine tafelkaartjes. Ideaal voor op school. 

Leer rekenen met de maateenheden van het metriek stelsel

Metriek stelsel

Alle informatie die kinderen nodig hebben om te leren rekenen met de maateenheden van het metriek stelsel in een set van 8 kaarten. Niet alleen worden alle stappen door middel van voorbeelden uitgelegd, maar kinderen krijgen ook een beeld bij hetgeen ze uit moeten rekenen. 

Complete pakketen

Pakket rekenen

Thuispakket rekenen
€ 34,95
Leer kinderen optellen & aftrekken tot 100 en de tafels

Pakket klokkijken

Speciale kinderklok, leerklok, handleiding en oefenboek
€ 44,95

Leerklok, handleiding & werkboek. Diverse varianten

Coachpakket 

Coachpakket beelddenken voor coaches
€ 89,50

Leer kinderen klokkijken, rekenen tot 100  en de tafels

Schoolpakket 

Leer kinderen op een beeldende manier klokkijken, rekenen tot 100, de tafel van 1-10 en het metriek stelsel.
€ 179,50

Leer kinderen klokkijken, rekenen tot 100,  de tafels en het metriek stelsel