Scheen 126, 8501 HK Joure
+31643044153
info@beelddenkwereld.nl

Over

Achtergrond

Mijn naam is Ina Terra en na meer dan 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de kinder- en jeugdpsychiatrie (onder andere als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en ouderbegeleider), begon ik in 2012 mijn eigen praktijk nadat ik bekend raakte met het fenomeen beelddenken.

Sinds 2002 begeleidde ik kinderen en jongeren met diagnoses als ADHD, ADD, Autisme en gedragsproblemen en ik raakte geboeid door hun manier van praten, denken en beleving van de wereld.. Ze maakten me aan het lachen, zetten me aan het denken en hielden me een spiegel voor. Ik wilde meer weten over hun belevingswereld en wist dat ik alleen verder kon komen als ik afscheid nam van de kinder- en jeugpsychiatrie.

Eigen werkwijze

Na mijn opleidingen en werkervaringen in verpleegkunde, sociale psychiatrie en opvoedingsmethodieken (Parent Management) startte ik opnieuw mijn onderzoek. Ik verdiepte me in beelddenken, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, indigo kinderen, nieuwetijdskinderen, de werking van onze hersenen en ons hartbrein, quantumfysica en allerlei andere zaken die me antwoorden gaven op mijn meest dringende vragen:

  • Waarom lopen er zoveel kinderen vast in ons onderwijssysteem?
  • Wat is leren, welke manieren van leren bestaan er en welke is het meest effectief?
  • Hoe leren kinderen die in ons huidige onderwijssysteem vastlopen wel en wat hebben zij nodig?
  • Wat is het verband tussen leren en de werking van onze hersenen?
  • Wanneer spreek je van hoogbegaafdheid en hoe kan het dat sommige kinderen uitblinken in één bepaalde vaardigheid?

Veel vragen en veel antwoorden

In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel informatie verzameld en ervaringen opgedaan. Nu wil ik deze informatie met jou delen, zodat je net als ik tot ontdekking komt dat beelddenken veel meer is dan ‘denken in beelden’.

Antwoorden beelddenken

Beelddenkwereld

In de Beelddenkwereld deel ik mijn persoonlijke ervaringen en kennis met jou. Daarnaast probeer ik deze kennis en ervaringen om te zetten naar concrete handvatten en tools zodat je thuis, op school of in je praktijk direct aan de slag kunt gaan.

Beelddenkwereld

De Beelddenkwereld is iedere dag boeiend. Iedere dag leer ik nieuwe dingen of wordt ik geïnspireerd door mijn eigen kinderen of de kinderen in mijn praktijk. Wil je meer weten over mijn persoonlijke zoektocht? Lees dan mijn blog:

De wereld van het beelddenken.

Ina Terra